Friday, 6 March 2015

5 PETUA KEKAL MUDA UNTUK LELAKI DAN WANITA


1. SEBELUM MANDI : Urutkan wajah anda dengan air dari bawah dagu hingga ke atas dahi sambil selawat ke atas nabi 3 kali. Perlu amalkan setiap hari ya....

2. SEBELUM MANDI : Minum air dan biarkan ia di dalam mulut selama 10 saat dan sambil itu selawat       3 kali. Kemudian, baru diteguk. Air Liur ada enzim yang boleh jadi ubat.

3. Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yg baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur.

4. Semasa berdandan di waktu pagi baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka         berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi.

5. Untuk melihat wajah kita agak muda daripada umur kita, amalkanlah petua ini dengan jujur dan             ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap kali selepas solat subuh bacalah surah yusuff, kemudian           minum air suam sebanyak tiga teguk sahaja. Wajah kalian akan kelihatan muda daripada umur             sebenar kalian.

No comments:

Post a Comment