Sunday, 8 March 2015

5 SEBAB KENAPA PEREMPUAN KUAT CEMBURU !!!


1. Minta perhatian
    Segolongan besar wanita bersifat kebudak-budakan.Mereka berpura-pura cemburu kerana inginkan perhatian.Semuanya nak cembura dari a- z....Dengan harapan,nak lelaki pujuk mereka 24 jam.

2. Tidak suka persaingan
    Wanita tidak suka pada persaingan.Mereka nak "hak" mereka hanya mereka yang punya.Tidak           sukakan perkongsian.Jika ada perempuan lain yang cuba dekati "haknya",mulalah cemburu                 membuak buak tanpa kisahkan hal yang sebenar.

3. Takut kehilangan
    Kehilangan sesuatu yang berharga dalam hidup wanita adalah sesuatu yang paling menyakitkan.         Maka seboleh-bolehnya hak milik mereka dijaga dengan rapi sebelum orang lain merampasnya.

4. Terlalu sayang
     Sayang terlamapu salah satu yang menyebakan perempuan ni kuat cemburu.Berkasih sayang da        bertahun.Mahu tak cemburu kalau ada perempuan lain yang nak kan kekasihnya.Mereka takut kehilangan seorang lelaki.Tapi cemburu biarla ada batasnya.

5. Tak suka dibandingkan
    Kadangkala wanita tidak suka dibanding-bandingkan kelebihan orang lain dengannya. Contohnya,kekasihnya suka memuji perempuan lain.Mahu xcemburu.Nak comparekan kekasih dengan perempuan lain.Lelaki pun kena la jaga hati perempuan ya.

No comments:

Post a Comment