Saturday, 7 March 2015

MENGGEMPARKAN !!! AHLI GUSTI PROFESIONAL JOHN CENA KEMALANGAN MAUT !!!!


John Felix Anthony Cena Jr. dilahirkan pada 23 April 1977dan kini berumur 37 tahu.Beliau merupakan seorang ahli gusti profesional di Amerika Syarikat.Dia menglibatkan diri dalam arena gusti WWE dan tampil di RAW.
Sepanjang kariernya sebagai seorang ahli gusti yang profesional,John Cena telah memenangi 11 WWE CHAMPIONSHIP dan 2 WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP.John Cena juga telah memenangi 3 kali WWE UNITED STATES CHAMPIONSHIP, 2 kali WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP. Dia juga pemenang ROYAL RUMBLE 2008 dan ROYAL RUMBLE 2013.
Pada WRESTLAMANIA XXIX, John Cena memenangkan gelar WWE CHAMPIONSHIP setelah mengalahkan The Rock. 2014 Pada saatRoyal Rumble 2014 , John dikalahkan oleh Randy Orton untuk WWE Championship. Pada saat Elimination Chamber 2014, John kembali gagal pada saat bertarung untuk WWE Champion dan World Heavyweight Champion. Pada saat WWE RAW, John Cena memulai perseteruan dengann Bray Wyatt dari Wyatt Family. Pada saat bertarung di acara RAW, John kalah bahkan diberi topeng Follow The Buzzard oleh Wyatt Family.atau biasa dikenal topeng sheep. Pada saat WrestleMania XXX John Cena menghadapi Bray Wyatt. Ia berjayal mengalahkan Bray Wyatt dengan memberikan Attitude Adjustment. John terus melakukan perseteruan dengan Wyatt Family. 1 minggu sebelum Extreme Rules 2014,  Ia ă░uga memutuskan untuk menghadapi Bray dalam Steel Cage Match di Extreme Rules 2014.John Cena telah dipercayai maut akibat kemalangan kereta di negaranya,Alangkah sedihnya bagi peminat beliau.Tidak sangka kariernya sebagai ahli gusti telah berakhir.Semua penyokong dan peminatnya pasti sedih.

Tapi,disini ada sedikit kekeliruan.Cuba anda lihat betol kereta yang kemalangan tu..Macam tak percaya je beliau pakai kereta macam tu....ahha

No comments:

Post a Comment